Det har blivit mycket populärt att som turist resa mellan flera städer i Vitryssland. Det är dock bra att komma ihåg att denna sorts resande nästan alltid kräver visum. Om man vill resa runt mycket måste man också se till att pengarna räcker, och att man har möjlighet att kunna göra sig förstådd i landet.

Fördelar med att besöka flera städer

I Vitryssland finns ett rikt kulturliv där historiens vingslag alltid är närvarande. Det blandas i invånarnas vardagsliv och natur vilket skapar en unik närvaro för turister och besökande i landet. Genom att bara besöka en stad får man en vy av landet, och man riskerar också att gå miste om allt det andra Vitryssland har att erbjuda.

Polotsk är en stad i Vitryssland som ofta besöks av turister. Denna stad var från början huvudstad i det östra vikingariket och här kan man följa deras resa längs floden Dvina till det Svarta Havet. Här finns det mycket att se och dessutom kan man som besökare njuta av den härliga naturen längs med floden. Om man gillar konst och är bekant med konstnären Marc Chagall kan det vara mycket intressant att besöka staden Vitebsk. Det var nämligen här Chagall och många andra kända konstnärer föddes och växte upp. Staden är i dag ett levande konstcentrum och flera kända konstskolor finns här. Varje sommar håller man dessutom en stor festival för körer i denna stad och här medverkar flera hundra sångare från världens olika länder. Här i staden finns det dessutom flera olika konstmuseum och liknande som kan vara mycket trevliga för den som är intresserad av konst av olika slag.

Om man är intresserad av att upptäcka naturen i landet, om man vill se olika djur med mera kan det vara klokt att besöka staden Brest. Här finns till exempel ett stort naturreservat med en av världens största urskogar. Som besökare kan man bland annat se den utrotningshotade djurarten bison och flera andra djur. Man kan få guidade turer i denna park och här finns det möjlighet att höra allt som berättas på engelska. En bit utanför staden finns dessutom ett stort palats som använts som tillhåll av judar under krigen som varit i Vitryssland. Det fanns nämligen väldigt många judar i landet och de drabbades extremt hårt under kriget. Det var också så att svenska kungar härjade i Vitryssland och även för dessa fick judarna söka skydd.

Även om man redan kan en del om Minsk är det inte en stad man bör missa när man reser runt i Vitryssland. Om man gillar balett har denna stad verkligen mycket att erbjuda och dessutom ligger både gallerior, shoppingcenter och restauranger tätt i staden.

Något för alla

Hela familjen kan finna något nöje när man reser runt i Vitryssland. Underhållning som passar alla åldrar finns i alla städer och saker som natur och historia kan alla ha nytta och nöje av, oavsett om man är ung eller gammal. Dessutom finns det gott om andra trevliga saker att göra i de olika städerna.